You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...

Cryolipolyse of koude therapie

Cryolipolyse of vetbevriezen is ideaal als je gezond en veilig wil afslanken met blijvend resultaat. Tijdens de behandeling gaan we je vetcellen bevriezen door een koude massage (geen zuigmethode) met de Cryo21, de Arctik21 of de Waves21. De cellen ondergaan dan een spontaan, traag en progressief leeglopingsproces (apoptose).

WAT IS cryotherapie

Cryotherapie is een therapeutische toepassing van koude. Deze vorm van therapie vindt zijn doeltreffendheid in de creatie van een thermische schok die de temperatuur van de vetcellen doet dalen. Deze actie verwekt een geleidelijk en spontaan eliminatieproces die apoptose of geprogrammeerde celdood wordt genoemd. Het vermindert de vetophoping en bevordert de versteviging.

De temperatuur van de huid gaat in een minimum van tijd van 34°C naar ongeveer 8°C zonder het creëren van een koude gevoel. De koude ontwikkeling bevordert de bloedsomloop in de huid waardoor deze verstevigt en weer zijn oorspronkelijke spanning krijgt.

Het effect van de lichaamsbehandeling door koude wordt al zichtbaar vanaf de eerste behandeling en wordt nog duidelijker als die gecombineerd wordt met onderhoudsbehandelingen. Klinische studies tonen aan dat de voordelen van één type behandeling kunnen oplopen tot 24 maanden na de behandeling.

WAAROM WERKT cryotherapie

Lichaamsvet is opgebouwd uit meerdere lagen. De onderste laag zit dicht op de spieren en kan worden verminderd door goede voeding en voldoende bewegen. De laag daarboven ligt net onder de huid en is een hardnekkige vetlaag die niet of nauwelijks is doorbloed en daardoor moeilijker aan is te pakken middels sport en gezonde voeding.

Cryolipolyse rekent af met deze hardnekkige vetlaag door gecontroleerde koeling, een methode met wetenschappelijk bewezen resultaat. De apoptose of geprogrammeerde celdood treedt in. Als een cel signalen ontvangt die de cel tot apoptose dwingen, of als de cel zoveel schade heeft opgelopen dat verder bestaan niet mogelijk is, wordt een intracellulair mechanisme geactiveerd. Dit mechanisme leidt uiteindelijk tot de afbraak van de cel.

Eenmaal de cel is afgebroken wordt deze via de natuurlijk weg uit ons lichaam verwijderd. Cryotherapie maakt gebruikt van de principe om de vetcellen af te breken en het lichaam opnieuw vorm te geven.

EFFECTEN cryotherapie


op het lichaam

  • vermindering van de vetcellen
  • eliminatie van lokale cellulitis
  • versteviging en versterking van de spieren
  • hermodellering en afslanking van het lichaam
  • lymfedrainage
  • eliminatie van toxines en calorieverbruik
op het gelaat

  • versteviging van de weefsels
  • versteviging van de spieren
  • vermindering van de rimpels
  • verwijderen van de dubbele kin

 

ABSOLUUT VEILIG

Onderzoek heeft aangetoond dat vetcellen van nature kwetsbaarder zijn voor de effecten van koude dan de omliggende weefsels, en dat vetcellen op een veilige manier kunnen geëlimineerd worden zonder de huid te beschadigen. Het selectieve effect treedt op omdat vetcellen waterhoudende cellen zijn en kristalliseren bij een temperatuur boven het vriespunt.

Met behulp van de cryotherapie kan vetweefsel op een veilige manier afgebroken worden terwijl de huid, spieren en zenuwen intact blijven.

VETBEVRIEZING toestellen

De professionele toestellen die wij gebruiken komen uit het 21 Equipement gamma. Dit is een italiaanse onderneming die sinds 40 jaar actief is in de sector van esthetica. Het team bestaat uit bio-ingenieurs, artsen en personeel gespecialiseerd in het welzijn. Het merk wordt vertegenwoordigd in 85 landen, waaronder de firma Luno voor de Benelux en Frankrijk.

Onze Cryo21 is het perfecte toestel voor verzorging van het lichaam en gezicht. Het kleinere handstuk maakt het mogelijk om specifiek en selectief te werken met snelle resultaten op lange termijn.

De combinatie van cryotherapie en thermotherapie bij de Arctik21 activeert een continue uitwisseling tussen vernauwen en verwijden van de bloedvaten (vasoconstrictie en vasodilatatie) en stimuleert niet alleen de bloedsomloop, maar leidt ook tot een progressieve ontspanning van de spieren.

Op de markt van toestellen voor afslanking, versteviging en anti-ageing is de Waves21 revolutionair. Het combineert elektrische stimulatie en koudebehandeling (van 0°C tot -15°C), wat uniek is! De Waves21 is pijnloos en niet-invasief en werd verkozen tot beste machine op de ProEsthetic Awards 2019 in de categorie 'Hightech Body Treatment'.

Werkwijze Cryotherapie


Je eerste afspraak

Tijdens het intake gesprek polsen we naar je wensen en verwachtingen. Ook worden de contra-indicaties besproken. In één behandeling kan een zone met maximum grootte van één A4-blad behandeld worden, eventueel opgedeeld in meerdere kleine zones. Staan er meerdere zones op uw verlanglijstje dan moet je een keuze maken.


De behandeling

De behandeling zelf duurt 20 tot 45 minuten. Er wordt een cellulitis crème of verstevigende crème aangebracht op de werkzone terwijl de behandelkop afkoelt tot de gewenste temperatuur. Deze temperatuur is afhankelijk van de te behandelen zone en het beoogde resultaat (vetvermindering, versteviging, ...).


Tarieven per beurt

  €130 (*)
(*) Eerste beurt à 100€
  €100
  €400


TE BEHANDELEN ZONES

De kracht van de WAVES21®


1. Cryo21 en Arctik21

Beide toestellen brengen een reactie op gang in alle 'onderhuidse processen' die verantwoordelijk zijn voor het verstevigen van de huid en afslanking op het lichaam en het gezicht.


2. Waves21

Met de Waves21 wordt dmv. elektrische impulsen eerst een specifiek proces in de hersenen geactiveerd. Onmiddellijk erna kan men lokaal buikvet (visceraal vet) en de bisonnek aanpakken.
Waves21 - The Best Hightech Body Treatment Machine

De Waves21 biedt een hoogtechnologische verzorging die zelfs op het meeste vaste vet inwerkt. In 2019 werd dit toestel verkozen tot Beste 'Hightech Body Treatment' Machine door ProEsthetic Magazine!

WAT NA DE BEHANDELING?

Als u een kuur wilt volgen is het noodzakelijk dat u een gezonde levensstijl hebt en dat u voldoende beweegt (richtlijn is 12.500 stappen per dag!) en dat u minimaal 2 liter water per dag drinkt.

Uit ervaring is gebleken dat klanten die niet genoeg drinken langzamer vet verliezen dan klanten die wel minimaal 2 liter water drinken per dag (thee mag ook).

Daarnaast mag u 2 uur na de behandeling niet intensief gaan sporten, warm bad nemen of sauna/jacuzzi gebruiken.