Onderwaterleven

Sinds jaar en dag sleutelen onderzoekers aan de definitie voor leven. Men noemt iets levend als het voldoet aan een aantal levenskenmerken zoals ademhalen, bewegen, groeien, ... en zich voortplanten. Wanneer de levenskenmerken niet aanwezig zijn, is het dood of levenloos. Levende wezens worden organismen genoemd. Deze organismen worden bestudeerd in de biologie, letterlijk vertaald als 'de leer van het leven'.

Mariene biologie is het onderdeel van de biologie dat zich bezig houdt met alle leven in water.

Omdat er miljoenen organismen zijn, worden deze ingedeeld in domeinen. Ieder domein is op zijn beurt onderverdeeld in één of meerdere rijken. In de biologie wordt het indelen van organismen taxonomie genoemd. Tot op heden is de taxonomie een dynamisch systeem dat -spijtig genoeg- nog steeds wordt aangepast aan de hand van nieuwe ontdekkingen en inzichten.

Gelukkig worden alle organismen echter op grond van overeenkomsten hiërarchisch ingedeeld volgens deze belangrijkste taxonomische rangen:

Naast de biologische kennis kan de taxonomie een goede basis leveren om je foto's te ordenen, en dagelijks je kennis uit te breiden op een speelse manier.
Reptilia

Reptielen
Reptilia

Vogels

Vogels
Aves

Arthropoda

Geleedpotigen
Arthropoda

Coelenterata

Holtedieren
Coelenterata

Porifera

Sponsdieren
Porifera

Echinodermata

Stekelhuidigen
Echinodermata