You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

WAT IS Newborn Fotografie?

Newborn fotografie is de algemene term voor het maken van foto's van pasgeboren baby's, vaak tussen 6 tot ongeveer 14 dagen oud. Persoonlijk fotograferen wij de baby’s graag zo vroeg mogelijk in deze periode. Ook jullie ‘kleine spruit’ bevindt zich dan meestal nog in die slaperige en behaaglijke fase waarin hij of zij nog steeds de foetushouding zal gaan opzoeken. Het is ook in deze periode waarin het iets gemakkelijker is om jullie baby, in alle rust nog verschillende poses te laten aannemen zoals in de baarmoeder en waarin hij of zij vaak nog geen last heeft van krampjes en/of acné. Vaak worden de reserveringen van dergelijke shoots al gemaakt tijdens de zwangerschap.

Een kijkje in onze Newborn portfolio

MEER FOTO's ...

Wat zijn de kenmerken van een goede newborn fotograaf?


Geduld, een rustig persoon met uithouding- en doorzettingsvermogen, een zachte aanraking en een sterke maag wanneer de baby gaat braken of het pampertje vol is. Breng dit alles samen met een uitstekende kennis van fotografie en newborn attributen, en dan denken we dat je de juiste fotograaf voor je baby gevonden hebt. Ten minste als jullie de stijl van de fotograaf appreciëren en van zijn portfolio houdt.


ONZE PAKKETTEN in het kort

professionele newborn fotoshoot - Type basic
Fotoshoot van je baby alleen
Sessie van 1,5 tot 2 uur
In onze studio

10 digitale foto's op hoge resolutie

Keuzepagina met ± 12 tot 24 foto’s.
Meer info
 
professionele newborn fotoshoot - Type deluxe
Fotoshoot van je baby en/of met gezin
Sessie van 2 tot 3 uur
In onze studio

20 digitale foto's op hoge resolutie

Keuzepagina met ± 24 tot 36 foto’s.
Meer info
 
professionele neworn fotoshoot - Type duo
Zwangerschaps Fotosessie van 1 tot 1,5 uur
Deluxe Newborn Fotosessie van 2 tot 3 uur
In onze studio

30 digitale foto's op hoge resolutie

Keuzepagina met ± 48 tot 60 foto’s.
Meer info
 
B&E Newborn fotografie is gevestigd in Roosdaal, België (Regio Aalst, Ninove, Brussel). Binnen een straal van 30km worden er geen verplaatsingskosten aangerekend. Voor elke kilometer buiten de zone zijn er extra reiskosten van €0,25 per km.

WELK TYPE foto's maken wij?

KLEUREN FOTO's

Tijdens elke Newborn fotosessie wordt er gestart met het maken van “onze standaard kleurenfoto’s”. In dit onderdeel van de fotoshoot trachten wij een reeks foto’s te maken waarmee de ouders op zijn minst toch al een mooie combinatie van foto’s meekrijgen van hun pasgeboren schatje.

ZWART-WIT FOTO's

Sommige poses of schattige posities van de baby laten ons toe om een aantal indrukwekkende “Black & White foto’s” te maken. Hierin trachten wij steeds creatief te zijn en proberen we een net iets ander beeld te maken dan bij alle baby’s die jullie zijn vooraf gegaan.

DETAIL FOTO's

Voor “onze macro of detail foto’s” maken wij gebruik van speciale macro lenzen. Een close-up foto van de handjes, voetjes, neusje, ogen … spreekt steeds voor zich. Of wat dacht je van een combinatie van de hand van papa of mama met een voetje van de newborn?

FOTO's met MAMA & PAPA

In onze “Mama & Papa Newborn foto’s” proberen we een aantal emotie- en liefdevolle foto's te maken waarvan mama en papa een ongelooflijk warm gevoel van krijgen. Hiervoor creëren we zowel zwart-wit afbeeldingen als kleurenfoto’s.

FAMILIE FOTO's

Uiteraard mogen onze ‘Newborn Familie foto’s’ niet ontbreken tijdens een fotoshoot. Hierin brengen we ook de broer(s) en/of zus(sen) mee in beeld. Elk om beurt, apart en/of samen even knuffelen met de pasgeborene.

PROP & WRAP FOTO's

Tijdens de sessie gaan we jullie baby proberen te wikkelen en hem of haar een aantal heel leuke poses proberen te laten aannemen. Met een uitgebreide keuze aan props en wraps, samen op de beanbag met zwarte of witte backdrop?

Wat? Nooit gehoord van Beanbag, wraps, backdrops, Faux fur of props?Een BEANBAG is een soort zitzak waarin de baby wordt gelegd en in een comfortabele houding kan rusten of slapen. Het is een soort zacht en veilig kussen waarop we de baby laten poseren terwijl wij hem of haar fotograferen. Onze beanbag is meer gevuld dan een traditionele zitzak en is speciaal gemaakt voor Baby fotografie.

BACKDROPS zijn eigenlijk grote schermen en/of doeken, met of zonder fotoafdruk die achter het onderwerp worden geplaatst. De eenvoudigste fotografie achtergronden zijn volledig zwarte of witte doeken. Maar fotografie achtergronden bestaan in allerlei kleuren en prints. Wij hebben er een aantal ter beschikking maar voor onze Newborn foto’s opteren we vaak voor de meest éénvoudige en neutrale kleurachtergronden.

FAUX FUR zijn zachte, warme dekentjes met duidelijk zichtbare haartjes of vezels. Faux fur wordt ook wel nep- of imitatiebont genoemd en hebben een groot knuffelgehalte. Vaak worden ze gebruikt als ondergrond voor een mandje of korfje. Onze mandjes en korfjes zijn geen standaard attributen, maar werden speciaal vervaardigd voor Newborn Fotografie.

PROPS zijn eender welke attributen die worden gebruikt om een meerwaarde te bieden aan je onderwerp. Mandjes, dekentjes, mutsen, knuffeldiertjes, haardbandjes, kussentjes, enz. zijn uitstekende props gebruikt bij Newborn fotografie. Al onze props zijn extra zacht en veilig en worden na iedere fotoshoot gedesinfecteerd en met de hand gewassen met speciale baby shampoo.

WRAPS zijn vooral gekend als draagdoeken voor pasgeboren baby’s. Het zijn zachte doeken waarin de baby wordt gewikkeld. Het wikkelen van een baby heeft tot gevolg dat hij of zij beter en langer zal slapen. Bij sommige baby’s werkt het kalmerend en voorkomt het dat zij soms wakker schrikken en zich gaan kwetsen met onverwachte armbewegingen. Ondertussen worden verschillende wikkel-technieken gebruikt voor Newborn fotografie. Els kan jullie kleine baby zo wikkelen dat een WRAP foto toch niet mag ontbreken.

 

 

FAQ's
Veel gestelde vragen


Het is nooit te vroeg om een fotoshoot in te plannen! Soms krijgen we reeds al een aanvraag binnen tijdens de eerste paar weken van de zwangerschap. In uitzonderlijke gevallen is de baby zelfs reeds enkele weken oud en wordt er nog een last-minute fotoshoot geboekt. Hoe vroeger je de reservering maakt, des te meer kans heb je dat we nog niet volboekt zijn en er nog een plaatsje vrij is in onze beide agenda's. Aarzel dus niet te lang om ons te contacteren.
Jullie hoeven zich geen eigenlijke zorgen te maken ivm. de fotoshoot. Op het moment dat we samen de fotoshoot reserveren bepalen we een voorlopige datum voor de uiteindelijke fotoshoot. Bij de reservatie voorzien wij een marge zodanig dat we jou datum zonder enig probleem en zonder extra kosten kunnen verplaatsen. Wij verwachten enkel van onze klanten dat ze 1 à 3 dagen na de geboorte contact met ons opnemen op het nummer 0477 34 02 02.
Wij proberen steeds, in de mate van het mogelijke, volledig de wensen van de klant te vervullen. Door de jaren heen hebben wij onze manier van werken geoptimaliseerd en gaan we bij het aanvangen van de fotoshoot eerst, in samenspraak met de klant op zoek naar een aantal mooie kleurencombinaties, props & wraps, en poses voor de baby. De meeste ouders die voor B&E Fotografie kiezen geven ons voornamelijk ‘carte blanche’ en amper een paar voorbeeldfoto’s.
Absoluut. Elke foto in jullie proefgalerij kan worden aangekocht. Maar wij vertellen onze klanten wel dat het aantal foto’s dat is inbegrepen in onze pakketten ruim voldoende is. Je gaat immers je huis toch niet decoreren met meer dan 10, 20 of 25 foto’s aan de muur?
Uiteraard. Aangezien wij jullie de digitale bestanden aanleveren bieden we jullie de volledige vrijheid om prints en fotoboeken te bestellen waar je wil. Wij werken echter samen met professionele printlaboratorium die kwaliteitsvolle produkten afleveren aan betaalbare prijzen. Geen onverwachte verrassingen dus ivm. kleurafwijkingen en kwaliteitsverlies.
Nadat we op de hoogte worden gebracht van de uiteindelijke geboorte (1 à 3 dagen na de bevalling) krijgt de klant van ons een weblink doorgestuurd met meer informatie over het verloop van de fotoshoot. Deze pagina beschrijft in grote lijnen onze workflow. Deze workflow is klant gebonden maar we kunnen je wel mee geven dat we de sessie pas afsluiten wanneer we het gevoel hebben dat we de foto's hebben gemaakt die we nodig hebben om u een prachtige proefgalerij te presenteren.

 

Getuigenissen of klanten vertellen

Cindy & Kim

Bruno & Els leveren echt prachtig werk. Je merkt gewoon dat zij beiden super gemotiveerd zijn en steeds streven naar het beste resultaat.
Bruno, Els: jullie zijn 2 TOPPERTJES.

Fatima & Abdel

Jullie vriendelijkheid en super manier van werken is zeer gewaardeerd en wij zullen zeker nog terug komen voor een volgende shoot. Bedankt voor het vastleggen van goude herinneringen.

Sofie & Kevin

Geen enkele vraag was teveel! Bruno & Els zijn twee super toffe mensen. Ze hebben inderdaad oog voor detail en maken beeld na beeld uitzonderlijke foto's. Super bedankt jullie twee.

WAAR vinden de fotoshoots plaats?


Om het zo comfortabel mogelijk te houden voor zowel de baby als jullie zelf, kunnen wij de fotoshoot bij jullie thuis uitvoeren. Aan een kleine kamer, die lekker warm (28°C) gemaakt kan worden, hebben we al voldoende om aan de slag te gaan. Wij brengen zoveel mogelijk ons mobiele fotostudio materiaal mee en toveren één van jullie kamers om in een fotostudio. Jullie hoeven niets te voorzien, behalve de baby! Wij zorgen voor de achtergrond, de juiste belichting, enkele benodigdheden en dekentjes om de fotoreportage te laten slagen.

Of komen jullie zelf graag naar onze eigen fotostudio? Zo zijn jullie er even tussenuit. Bij ons hebben wij de perfecte belichting en een grotere keuze aan attributen om jullie kindje wat aan te kleden. Het enige wat je hoeft te doen is voldoende eten en drinken mee te brengen voor jullie kleine spruit. En vergeet de pampertjes niet!

B&E Newborn Fotografie is gevestigd te Roosdaal, omgeving Aalst Ninove. Binnen een straal van 30km worden er geen extra verplaatsingskosten aangerekend.
In alle gemeenten zoals Liedekerke, Okegem, Denderleeuw, Lennik, Gooik, Affligem, Asse, enz. komen wij de fotoshoot aan huis uitvoeren zonder extra kosten. Voor elke kilometer buiten de zone zijn er extra reiskosten van €0,25 per km.

WELKE WERKWIJZE hanteert B&E Fotografie?

VOOR DE SHOOT

Het eerste wat we van jullie verwachten is dat jij de stap durft te zetten en contact met ons opneemt. Onze allereerste kennismaking gaat meestal via ons contactformulier. Binnen de 3 dagen contacteren wij jou telefonisch of via mail. We zullen je vragen voor welk type fotoshoot je opteert en waar deze zal plaatsvinden, alsook op welke datum je bevalling is uitgerekend. Wanneer er nog plaats is in onze agenda maken we jou een vrijblijvende prijsofferte op. Pas na ondertekening van de prijsofferte is onze opdracht en de prijs bindend. Nadien leggen wij dan een 'voorlopige' datum vast en krijg je van ons een voorschotfactuur. Na betaling wordt de tijd gereserveerd in onze beide agenda’s en is zowel de klant als de fotograaf zeker van deze wederzijdse afspraak.

TIJDENS DE SHOOT

Iedere professionele fotograaf werkt volgens een workflow die bij hem of haar het best past. Bij newborn fotografie is een vast schema echter onbegonnen werk. Eigenlijk bepaalt de kleinste van allemaal hoe de fotoshoot zal verlopen. Vooraleer wij van start gaan hebben we wel reeds een idee in de richting dat we willen werken. We houden er trouwens niet van dat we voor elke newborn fotoshoot identieke foto’s zouden leveren. Samen met jullie gaan we via een speciale manier die we hebben ontwikkelt, in enkele minuten tijd op zoek naar wat jouw stijl van fotografie zou kunnen zijn. Wanneer we jou of jullie stijl combineren met onze manier van werken verkrijgen wij steeds het optimale resultaat en tevreden klanten.

NA DE SHOOT

Na afloop van de fotoreportage maken wij een selectie uit alle foto’s. Binnen tien werkdagen sturen wij jou een weblink met de foto's die voor ons de selectie hebben doorstaan. De foto's die jullie te zien zullen krijgen via jouw persoonlijke link zijn nog totaal onbewerkt. Hieruit kiezen jullie dan uiteindelijk de foto's die zijn inbegrepen in jullie pakket. Met behulp van fotobewerkingssoftware gaan wij jullie uitgekozen foto's bewerken. Dit bestaat voornamelijk uit een aantal éénvoudige kleuraanpassingen. Op aanvraag kunnen wij wel eens een gemanipuleerde foto samenstellen maar onze voorkeur gaat naar zo natuurlijk mogelijke foto's. Tot slot worden de digitale foto', en/of fotoboek, naar jullie verzonden.

Reserveringen ...


Heb je nog extra vragen of wens je een reservering te boeken? Dit kan via onze gegevens vermeld op ons contact formulier. Binnen de 3 dagen mag je van ons een antwoord ontvangen met een eventuele vrijblijvende offerte. Opgelet, sommige berichten bereiken ons niet of komen automatisch in onze spam filter terecht. Heb je na 3 dagen nog niets van ons vernomen bel ons dan zeker op het nummer 0477 34 02 02

Klik hier voor onze contactgegevens ...

Copyright ©2016-2020 Van Saen Bruno. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden en Privacybeleid.
Alle foto's op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd. Het gebruik van de foto's is enkel toegestaan na schriftelijke goedkeuring van Bruno of Els.