You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Een kijkje in de portfolio
van BRUNO VAN SAEN & ELS VAN DEN BORRE

MEER FOTO's ...

Bekroningen

Bruno Van Saen en Els Van Den Borre begonnen met de duiksport in november 2004. Een paar jaar later namen zij voor het eerst foto's onder water.
Op hun palmares staan ondertussen al meer dan


85

INTERNATIONALE PRIJZEN

Lees meer ...
 

Publicaties

In amper een paar jaar tijd wisten Bruno Van Saen en Els Van Den Borre zich op te werken tot de internationale top in onderwaterfotografie. Ondertussen hebben zij samen al meer dan


64

PUBLICATIES WERELDWIJD

Lees meer ...
 

Reisverslagen

In hun reisverslagen proberen Els en Bruno allereerst hun persoonlijke gevoelens neer te schrijven. Heb jij ook graag aanbevelingen of advies voor je volgende vakantie, lees dan hun


32

REISVERSLAGEN & BLOGS

Lees meer ...
 

Magazine Cover foto's
van BRUNO VAN SAEN & ELS VAN DEN BORRE

Bekijk alle magazine covers ...
 

 

FAQ's
Veel gestelde vragen


Elke locatie heeft zijn eigen kenmerken. De ene locatie behoort tot de wereldtop wat betreft kleine zeediertjes, terwijl de andere locatie dan weer geen macro (klein)leven kent maar wel een overvloed heeft aan grote zeedieren. Misschien moet je maar eens een kijkje nemen in onze werelds beste duikbestemmingen.
Het maken van schitterende onderwaterfoto’s vereist veel meer kennis dan het maken van prachtige beelden boven water. Om mooie onderwaterfoto’s te maken heb je de perfecte balans nodig in wat wij noemen, onze ‘Driehoek tot succesvolle onderwaterfotografie’. Dit artikel kan je terugvinden in onze blog.
Om prachtige foto's te maken onder water hoef je niet diep te duiken. Tegenwoordig zijn onze duiken vaak beperkt tot een maximale diepte van ongeveer 25m.
Ja hoor! Wij verkopen onze foto's wereldwijd. Meer informatie hierover kan je terugvinden via onze webshop.
Pfff, wij hebben er zoveel. Als het gaat om critters of kleine diertjes kan ik je ons boek aanbevelen. In ons boek hebben wij 100 rare kleine zeediertjes verzameld welke wij allemaal heel leuk vinden. Als het gaat om grote zeedieren houden wij vooral van de manta-roggen, verschillende soorten haaien en alle walvisachtigen.

 

Workshop onderwaterfotografie
met BRUNO VAN SAEN & ELS VAN DEN BORRE

fotoworkshop Socorro met Els en Bruno

Vergezel ons tijdens één van onze reizen en geniet de volledig reis van een GRATIS workshop onderwaterfotografie. Onze workshops omvatten:

  • Basis begrippen in de fotografie
  • Compositie
  • Breedhoek, macro en super macro fotografie onder water
  • Belichtingstechnieken onder water
  • Creatieve fotografie
  • Deelnemen aan wedstrijden onderwaterfotografie
  • Tips en trucjes
  • Nabewerking met Photoshop

Zowel beginners, gevorderde als wedstrijdfotografen zijn welkom. Verder trachten wij -in de mate van het mogelijke- om onze workshop aan te passen aan ieders niveau en wensen door middel van een persoonlijke begeleiding tijdens de volledige duur van de reis.


Houd mij op de hoogte ...

Wist je dat?


Hengelaarsvissen

De familie van de hengelaarsvissen of antennariida is onderverdeeld in 12 geslachten en kent 45 verschillende soorten. De grootte van deze vissen varieert meestal tussen 5 en 40cm.

Lees meer ...
Zeepaardjes

Zeepaardjes behoren, samen met oa. de zeenaalden, tot de familie der Syngnathidae. De vissen van deze familie hebben het kenmerk dat het mannetje zwanger wordt.

Lees meer ...
Spookfluitvissen

De twee bekendste soorten zijn de Harlekijn Spookfluitvis en de Robuuste Spookfluitvis. De kleur van de Harlekijn Spookfluitvis varieert van bruin, donker-rood, geel, zwart tot zelfs transparant.

Lees meer ...

MEER WETEN EN LEREN
met BRUNO VAN SAEN & ELS VAN DEN BORRE

 
De natuurwonderen van INDONESIË
door Bruno Van Saen

Azuurblauwe zeeën, parelwitte zandstranden, een overvloed aan uitzonderlijke diersoorten, ongerepte natuur en een variatie aan duizenden eilanden. De biodiversiteit van Indonesië is de op één na (na Brazilië) meest gevarieerde van de wereld. Ziehier een overzicht van onze favoriete diertjes en duikplaatsen in Indonesië.


Lees meer

Copyright ©2016-2022 Van Saen Bruno. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden en Privacybeleid.
  Drievoudig winnaar Wereldfestival voor Onderwaterbeelden
Alle foto's op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd. Het gebruik van de foto's is enkel toegestaan na schriftelijke goedkeuring van Bruno of Els.